08/27/15 07:11
(http://www.dnevnik.bg/)

Нови данни за софийските велосипедни потоци ще станат известни днес


От сдружение "Велоеволюция" организират специално събитие, на което ще разкажат на всички заинтересовани за резултатите от първите два етапа на изследването им на велосипедните потоци в София.

От организацията ще съобщят данните от преброяванията на велопотоците през месците май и юли 2015 г.  Най-интересното от изследването им също ще бъде представено днес (27 август) от 18.30 ч. в Лабораторията за градски дизайн при УАСГ.

Неравномерното натоварване с велосипедисти по различните направления в града води до интересни изводи за ефекта от наличната велоинфраструктура, коментират от "Велоеволюция". Според тях това налага общи мерки за насърчаване на велотранспорта.

От организацията посочват, че новите им данни красноречиво показват:

– кои са най-значимите велосипедни трасета в София
– тенденциите, с които велоинфраструктура трябва да се съобрази още в идните години
– потенциала на конкретни велоалеи за привличане на велосипедисти.

Събитието е отворено за заинтересуваните страни и граждани. По време на представянето на данните от изследването на "Велоеволюция" ще има възможност за споделяне на впечатления и предложения, които да бъдат обобщени във финалния анализ на софийските велосипедни потоци в края на годината.

Проектът "Велоданни за София" на "Велоеволюция" за планираните велопреброявания заедно с велобученията са осъществени с финансовата подкрепа на програма "Европа 2015" на Столична община. Това е резултат от усилията на сдружението да ангажира общинските власти с конкретни стъпки за насърчаване на велосипедния транспорт.

През октомври 2015 г., извън рамките на проекта, организацията ще завърши годишното преброяване на велосипедните потоци. В края на годината ще бъде достъпен и окончателният анализ. Всички данни ще бъдат достъпни в електронен вид за интересуващите се представители на Столичния общински съвет и администрацията, както и за изследователи, студенти и заинтересовани граждани.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване