08/27/15 21:26
(http://www.klassa.bg/)

Пеевски официално е съсобственик на Булгартабак, напуска политиката

 В началото на новия сезон ДПС изтегля депутата от парламента

Депутатът от ДПС Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева са придобили 5% от акциите на "Булгартабак холдинг". Това става ясно от справка в Търговския регистър, съобщи capital.bg. И досега по косвени линии и според източници от пазара собствеността на мажоритарния дял в цигарената компания се свързваше с Пеевски, но това е първата му пряка връзка с дружеството, съобщи Дневник.

Тази сделка в семейството на Пеевски е поредната само за няколко дни. В началото на седмицата стана известно, че Делян Пеевски е придобил половината от медийния и имотния бизнес на майка си Ирена, както и че дружеството им "Нова българска медийна група холдинг" купува телевизията "Канал 3".

Пред "Дневник" депутати от ДПС, близки до Пеевски, коментираха, че не са наясно какво налага осветляването на бизнеса му. Те казаха, че няма да се изненадат, ако той напусне парламента и политиката. Потърсен от "Дневник", Пеевски не отговори на мобилния си телефон, а по-късно го изключи.

Няма законова пречка Пеевски да е депутат и собственик на фирми, като е длъжен да декларира това пред Сметната палата и по закона за конфликт на интереси, но не може да участва в управлението им. "На човек му омръзва да е дъвка", каза депутат от ДПС, попитан какво би могло да го накара да излезе от парламента.

Още преди година се заговори, че Пеевски иска не просто да излезе от политиката, а да напусне България. Като дори това се обвързваше и с назначението на брата на депутата от ДПС Четин Казак - Метин Казак, за посланик в Катар от служебното правителство на Георги Близнашки.

"Когато Делян Пеевски напусне ДПС, тя ще стане удобна за разговор с останалите партии. Кога – това си е техен проблем. Сега няма кой да им каже "добър ден" в парламента и да не си понесе негативите", заяви през юни тази година премиерът Бойко Борисов.

В последните две седмици на юли Пеевски не идваше на работа в парламента, но според негови колеги е бил в България и е работил в другата сграда на Народното събрание - бившия Партиен дом.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване