08/27/15 22:33
(http://www.klassa.bg/)

Уговаряме ремонта на МиГ-овете днес

 Военният министър Николай Ненчев ще се опита днес да уговори окончателно ремонта на изтребителите МиГ-29 с Полша. У нас на посещение ще бъде полският му колега Томаш Шемоняк и двамата ще обсъдят подробности по договора. Както „Монитор” вече писа, на въпросната среща ще бъде подписан меморандум за разбирателство и сътрудничество, в който ще има и клауза за ремонта на самолетите. МиГ-29 изпълняват т.нар. ерпълисинг – охраната на въздушното ни пространство, но срокът им на експлоатация изтича, както и договорът за поддръжка с руската страна.

 

„Готов съм веднага да обезпеча ремонтите на изтребителите МиГ-29 със сумата, която се договори между нашия и полския министър на отбраната”, каза вчера министър-председателят Бойко Борисов. И добави, че с увеличените приходи в бюджета правителството ще има възможност дори да отдели повече средства и да окаже подкрепа на военните със закупуването на техника. Премиерът присъства на учението „Шабла 2015”, което се провежда от Военновъздушните сили, съвместно със Сухопътните войски и Военноморските сили. Тази година в него участие взе и дивизион от зенитно-ракетните войски на ВВС на Словашката република. Борисов поздрави министъра на обраната Николай Ненчев и словашкия му колега за доброто справяне на офицерите и войниците с поставените им задачи по време на учението.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване