08/27/15 22:51
(http://www.klassa.bg/)

Фондът за наука управляван неефективно

 Фонд „Научни изследвания” не е управляван ефективно и не е изпълнил основната си функция – развитие на сектора в полза на икономиката. Това е изводът на Сметната палата в одитен доклад за изпълнението на Националната стратегия за научни изследвания от август 2011 г. до края на 2014 г. През този период шеф на звеното бе и арестуваният миналия месец и обвинен в убийство Николай Христов. Според националните одитори неефективното управление на фонда не осигурява резултатност на научно изследователската дейност, концентрация на ресурси в приоритетните области на научните изследвания, ефективно използване на националните и европейски фондове.

 

Сметната палата изтъква в доклада си още, че Министерството на образованието и науката и Фонд „Научни изследвания” не са правили инвентаризация на научното оборудване, закупувано от бенефициентите по финансираните проекти. Липсват регистри за неговата реализация и отчитане. Не са създадени условия за ефективно използване на материалната база от научно оборудване и съществува риск от двойно финансиране на дейности в одобрените проекти.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване