08/27/15 07:58
(http://pik.bg)

Шефът на Агенцията за бежанците: Ниско образованите мигранти избират България

Шефът на Агенцията за бежанците: Ниско образованите мигранти избират България

Факт е, че бежанците ползват България като транзитна зона, заяви в ефира на Нова Никола Казаков, председател на Държавната агенция за бежанците.

"От началото на годината до днес 10 328 души са подали молба за закрила у нас, което е над 2,2 пъти повече от миналата година. За последнтие пет години към 14 000 души са получили закрила у нас, но не мога да кажа къде се намират. В центровете у нас са настанени над между 3 и 4 хиляди бежанци", заяви Казаков, като заяви, че не е наясно кои са останали тук и кои са заминали за Западна Европа, защото това не влиза в задълженията на агенцията.

На въпрос мит или истина е това, че у нас идват основно по-ниско образовани бежанци, Казаков заяви: "Да, истина е. Имаме само около 6% хора с висше образование". Той допълни, че разходът за един бежанец средно от преки и косвени разходи е около 300 лева на месец.

Запитан колко души може да поеме България като издръжка и здравен фонд, Казаков отговори, че като здравен фонд местата са 5 130 с възможност за увеличаване до 7 000. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване