08/28/15 16:47
(http://pik.bg)

Бъчварова: Насърчаваме активната работа и резултатите, които засягат отделния човек

Бъчварова: Насърчаваме активната работа и резултатите, които засягат отделния човек

Вътрешният министър Румяна Бъчварова бе на работно посещение в ОДМВР-Враца, съобщиха от пресцентъра на Министерстовото на вътрешните работи.

На срещата с директора на областната дирекция ст.комисар Димитър Газибарски и началниците на райнони управления беше направен преглед на оперативната обстановка, както и на резултатите по основните линии на дейност.

"Насърчаваме активната работа и резултатите, които засягат отделния човек", заяви вътрешният министър. Тя акцентира върху мерките, предприети срещу пътно-транспортните произшествия, подчертавайки, че целта е двупосочна.

От една страна се засилват контролните функции срещу нарушителите, от друга – ръководството на МВР е предприело допълнителни механизми, с които да упражнява контрол и върху коректното изпълнение на предписаните мерки и дадени указания от полицейските служители.

По думите й са необходими системни усилия, контрол на рискови пътни участъци, провеждането на специлизирани полицейски операции в малките населени места, насочени към проверки на управление на МПС след употреба на алкохол или от неправоспособни водачи.

По време на срещата бяха дискутирани възможностите за оптимизиране на полицейските действия по противодействие на битовата престъпност и контрабандата, бяха обсъдени различни форми на взаимодействие с местната власт и реализирането на проекти за видеонаблюдение на територията на областта.

Осигуряването на охрана и добър обществен ред по време на предстоящите избори също бяха част от въпросите, поставени в рамките на работната среща.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване