08/28/15 10:58
(http://pik.bg)

Драмата с ромите от "Максуда" не свършва: Полицията охранява центъра, където са настанени

Драмата с ромите от "Максуда" не свършва: Полицията охранява центъра, където са настанени

Варненската полиция предприема засилено присъствие около сградата на Социален учебно-професионален център (СУПЦ) „Анастасия д-р Железкова“, където са настанени останалите без дом роми от квартал „Максуда“. Техните незаконни къщи бяха разрушени от община Варна преди дни. След това над сто души бяха настанени в общинския социален приют, съобщава Petel.bg..

Грижата за останалите без покрив роми предизвика недоволството на жителите на съседните блокове на квартал „Победа“. Те излязоха вчера на протест, за да заявят, че ги е страх да живеят до роми, които до момента са нарушавали закона. Гражданите започнаха подписка и написаха жалба до кмета на Варна Иван Потрних с искане за незабавно извеждане на новонастанените в СУПЦ.

Към протестиращите в квартал „Победа“ вчера се присъединиха и група националиста, които заявиха в края на демонстрацията, че ако общината не изгони ромите от приюта, те ще го направят сами.

Малка група дори специално се събра пред входа на социалната институция, но не предприе опити да влезе в него. Ситуацията предизвика засилено полицейско присъствие, което ще продължи в следващите дни, каза за „Петел“ зам.-кметът на Варна по сигурността Тодор Иванов. Той допълни, че не може да се даде краен срок за извеждането на настанените бивши жители на ромската махала „Максуда“ от СУПЦ и процесът ще е дълъг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване