08/28/15 06:54
(http://www.klassa.bg/)

“Изумрудената принцеса” откри круизния сезон в Бургас

 С посрещането на кораба “Изумрудена принцеса” на пристанището в Бургас вчера бе официално открит круизният сезон. Повече от 3000 пасажери и 1200 души екипаж бяха посрещнати на Морска гара с български песни и хора. „Круизният сезон започна малко по-късно тази година, но го откриваме подобаващо. Първото посещение на Морска гара - Бургас е от най-големия кораб, който може да влезе в Черно море. С това посещение показваме, че всяка година надграждаме това, което имаме като възможности и условия за обслужването на пасажерски кораби. До днес кораб с такива параметри не е влизал в Пристанище-Бургас”, каза директорът на пристанището Диян Димов.

 

През септември Морска гара ще приеме два круизни кораба, а през октомври са договорени три посещения. Корабът ”Изумрудена принцеса” е дълъг 290 метра, широк 36 метра. Пет звездният плаващ “курорт” разполага с 15 пасажерски палуби, 900 каюти с балкон, луксозни ресторанти, казино, театър за шоу-представления, нощни клубове, релакс зони със спа център и фитнес, няколко открити басейна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване