08/28/15 13:45
(http://pik.bg)

Осъдиха ром, пребил българин заради забележка

Осъдиха ром, пребил българин заради забележка

Жител на Бяла Слатина отнесе 1500 лв. глоба заради това, че нападнал свой съгражданин, който му направил забележка.

Случката се разиграла през август м.г., но преди дни магистратите излезли с решение по казуса. От материалите по делото става ясно, че подсъдимият П.Х. е от ромски произход, но не е осъждан до сега. Пострадалият Ц.И. бил в центъра на града със свои приятели. Покрай тях минала група роми с колелета, които слушали силно музика на мобилен телефон. Ц.И. направил забележка заради това и от там тръгнал конфликтът. Жена от групата се спряла и започнала да се кара с него. Пострадалият тръгнал към ромите и в този момент се приближил подсъдимия П.Х., който му нанесъл удар в главата. Приятелите на нападнатото момче успели да тушират ситуацията и да го оттърват. Ромите отпрашили към махалата, а момчето отишло на преглед в болницата.

Съдът го призна за виновен и му наложи глоба в размер на 1500 лв. Решението на магистратите в Бяла Слатина подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Враца. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване