08/28/15 14:30
(http://pik.bg)

Протестиращи ще блокират цялата страна на 1 септември заради високите цени на горивата

Протестиращи ще блокират цялата страна на 1 септември заради високите цени на горивата

На 1 септември се организира национален протест срещу високата цена на горивата в България.

Агенция ПИК публикува отвореното писмо на протестиращите без редакторска намеса:

До всички хора, до всички медии, до всички управници и държавни представители: На 01.09 от 18:00 ще се проведе национален протест срещу високите цени на горивата в България. На всички е ясно, че цената на дизела е най-скъпата за цяла Европа! Протест официално ще се провете в следните градове с оргнизатори: Велико Търново, Банско/Разлог, София, Благоевград, Повдив, Бургас, Айтос, Варна, Видин, Лом, Пазарджик, Панагюрище, Стара Загора, Сливен, Елин Пелин, Сандански . В по-малките градове няма излъчени организатори, но се очакват протести в над 40 града

.ИСКАНИЯ НА ПРОТЕСТА И НЕДОВОЛСТВОТО:

1.НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА В ЕВРОПА ПЛАЩА НАЙ-СКЪПО ГОРИВО – НАМАЛЯВАНЕ НА ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА, СПРЯМО СТАНДАРТА НА ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ.

2. ПОСТОЯНЕН ЕЖЕМЕСЕЧЕН КОНТРОЛ ЗА КАЧЕСТВОТО НА ГОРИВАТА, КОИТО СЕ ПРОДАВАТ ПО БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ.

3. ПОСТОЯНЕН ЕЖЕМЕСЕЧЕН КОНТРОЛ ОТ СТРАНА НА ДЪРЖАВАТА ЗА КОЛИЧЕСТВОТО, КОЕТО НИ ПРОДАВАТ В БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ.

4. ОСТАВКАТА НА МИНИСТЪР БОЖИДАР ЛУКАРСКИ, КОЙТО ЯВНО ЗАСТАНА НА СТРАНАТА НА МОНОПОЛИТЕ, КАТО НЕ ОБЯВИ ГЛАВНИЯТ ВИНОВНИК ЗА ВИСОКАТА ЦЕНА НА ГОРИВАТА В ЛИЦЕТО НА ЛУКОЙЛ.

5. РАЗСЛЕДВАНЕ ЗАЩО И КАК Е РАЗРЕШЕНО НА ЕДНА ФИРМА ПРОИЗВОДИТЕЛ ЛУК ОЙЛ , ДА ДЪРЖИ ОКОЛО 40% ОТ ПАЗАРА НА ГОРИВА НА ДРЕБНО И 90% ОТ ПАЗАРА НА ГОРИВА НА ЕДРО.

6. ДА СЕ ПРИЕМЕ ЗАКОН С КОЙТО, ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ГОРИВА ДА НЕ МОГАТ ДА ПРОДАВАТ ВЪВ ВЕРИГИТЕ СИ НА ДРЕБНО . ВКЛЮЧИТЕЛНО И НА ТЕЗИ ОТДАДЕНИ НА ФРАНЧАЙЗ, НА ЦЕНИ ПО-ВИСОКИ ОТ 20% ОТ ТЕЗИ НА ЕДРО.

7. ГРАЖДАНИ ДА МОГАТ ДА ПРИСЪСТВАТ, И ДА ЗАДАВАТ ВЪПРОСИ ПРЯКО ПРИ ЗАСЕДАНИЯ НА КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА, КАКТО И В ПАРЛАМЕНТА.

Внимание! Протестът ще бъде мирен и има за цел да покаже недоволството в народа. Той е първият от поредица предстоящи протести, ако не се изпълнят исканията в срок от 2 седмици. В случай, че не бъдат одобрени исканията ще преминем към радикални форми на протест. Държавата умишлено ще ни превърне в престъпници за да защитим интересите на хората. Всички помним 2011 година. Всички знаем , че не става въпрос единствено за личните автомобили на хората.

Пределно ясно е , че към всеки продукт се начислява доставка. Именно заради високите цени се срива икономиката на страна ни. Явно точно това цели Божидар Лукарски. Който не иска да назове виновника в лицето на Лук Ойл. #ОСТАВКА ! Ще помолим всички полицаи и МВР служители да проявят разбиране към собствения си народ. Нека бъдем заедно! Това е общ интерес за по-висок стандарт на живот в България и справедливост без монополи. Протестът НЕ Е ПОЛИТИЧЕСКИ! Протестът е на гражданите и не търпи договорки!

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване