08/28/15 19:48
(http://pik.bg)

Фестивал "Бащино огнище" събира фолклорни състави от страната

Фестивал "Бащино огнище" събира фолклорни състави от страната

Утре в село Винарово започва фестивалът „Бащино огнище с корени вековни”, който се организира на четвърта поредна година. Това каза Благуна Тодорова, председател на читалището в селото, цитирана от "Фокус". Тя посочи, че фолклорният фестивал ще се проведе на етнографския комплекс – Средната чешма във Винарово. Тази година ще участват състави от 12 населени места, като от едно населено място има и по повече от един състав. Участниците във фестивала са 170 души.

„Почистен е етнографският комплекс, освежен е с помощта на кметството. Ще се изгради едно огнище като местни жени ще покажат бита на хората от Винарово. Те ще плетат, предат, шият. Около 4-ри часа ще продължи представянето на съставите с автентична фолклорна музика от региона”, допълни Благуна Тодорова. Тя посочи, че много състави от региона не са могли да дойдат във Винарово поради финансови причини – читалищата са похарчили доста голяма част от субсидията си за участието в Националния преглед в Копривщица. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване