08/29/15 10:21
(http://pik.bg)

Експерт: Хората имат потребност от исторически възстановки, защото им липсва идентичност

Експерт: Хората имат потребност от исторически възстановки, защото им липсва идентичност

Хората имат потребност от исторически възстановки, защото разбират, че им липсва идентичност. Това каза Милен Първанов, председател на сдружение „Четвърти пехотен Плевенски полк”  за организираната в Плевен от сдружението историческа възстановка на 29 август свързана с Първата световна война, предаде "Фокус".” Възстановката в Плевен се казва „Четвърти пехотен Плевенски на Негово Величество полк в европейската война 1915-1918 година”. Това заглавие е привидно сложно и разтегливо, но сме го взели от една книга. Заглавието й проследява реални събития свързани с нашия Четвърти пехотен Плевенски полк, разписани от един офицер. Действията на самата възстановка ще се проведат в Регионалния исторически музей в Плевен, а след това на площад „Възраждане” в града. Тя е по повод 100-годишнината от началото на Първата световна война и участието на България в нея”, обясни той. По думите му, тя цели да предизвика любов към родината, историята ни и патриотично настроение у публиката.

„Завърнах се от националния събор в Копривщица, който беше истинско събитие. Имаше участници от всякаква възраст, като се започне от деца на 4 -5 години до 80-годишни. Мисля, че хората разбират, че има нещо, което липсва и това е идентичността. Усещам стремеж на хората за връщане към това самочувствие, което е било преди години и сега ни липсва. Чрез запознаване със славната ни история, хората ще придобият самочувствие и ще бъдат по-пълноценни и истински родолюбци”, коментира той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване