08/29/15 19:03
(http://www.dnevnik.bg/)

Задържаните за камиона с бежанци в Австрия се обявиха за невинни


Четиримата задържани в Унгария заради камиона с мъртви бежанци, намерен изоставен на магистрала в Австрия, обжалват решението на съда в град Кечкемет да останат в предварителния арест и твърдят, че не са извършили никакво престъпление, предаде Асошиейтед пред, като цитира Ференц Бичкей, председател на съда.

Предварителният арест на четиримата ще бъде в сила, докато им бъдат повдигнати официално обвинения в края на разследването или до 29 септември, постанови по-рано днес съдът.

Трима от четиримата са българи, а четвъртият е афганистанец.

Прокурорите по делото поискаха удължаване на предварителния арест с един месец поради опасност четиримата да избягат и предвид сериозността на извършеното от тях престъпление.

По-рано днес говорителят на унгарската прокуратура Габор Шмит посочи, че в Унгария на четиримата ще бъдат повдигнати обвинения, свързани с трафик на хора, съпътстван с мъчение и с цел финансово облагодетелстване, докато в Австрия ще им бъдат повдигнати обвинения, свързани със смъртта на мигрантите. По обвиненията в Унгария четиримата могат да получат от 2 до 16 години затвор, предаде "Ройтерс".

Същевременно в Австрия продължават аутопсиите на телата от камиона, които са били в напреднал стадий на разложение, когато бяха открити

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване