08/29/15 17:24
(http://pik.bg)

Огненият ад край Рилския манастир продължава! 30 пожарникари гасят пламъците

Огненият ад край Рилския манастир продължава! 30 пожарникари гасят пламъците

 30 служители на Югозападното държавно предприятие участват в гасенето на горския пожар, възникнал в ранните следобедни часове днес край село Фролош, община Кочериново, на територията на “Държавно горско стопанство Рилски манастир”, за който ПИК съобщи. На място са и екипи на пожарната в Дупница и Рила, 2 специализирани автомобила на предприятието за гасене на пожари и други два противопожарни автомобила, информираха от пожарната. 

 Пожарът е обхванал площ от около 250-300 декара, горят сухи треви и храсти, самозалесили се земеделски земи, като огънят е навлязъл и в близката иглолистна гора. По думите на директора на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов, който е на мястото на пожара, предположенията са, че пламъците са тръгнали от  близката махала. Най-вероятно отново човешка небрежност или неспазване на елементарни противопожарни правила е причината за поредното запалване, коментира той. В момента усилията на горските служители и екипите на пожарната са насочени към овладяване на пожара и недопускане на по-нататъшното му разпространение към гората.

 

   

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване