08/29/15 06:03
(http://www.klassa.bg/)

Пентагонът: Най-големите заплахи са “Ислямска държава” и Русия

 Министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър счита за най-големи заплахи за американската сигурност “Ислямска държава” и Русия, предадоха агенциите. В реч пред военнослужещи от американската морска пехота в Калифорния Картър е поставил на първо място “уродливият феномен, наречен „Ислямска държава”, с който сме длъжни да се сражаваме и когото ще победим”.

 

Като втора по важност заплаха за сигурността на САЩ министърът е определил руската външна политика през последните години. “Длъжни сме да възпрепятстваме това както от гледна точна на нашите национални интереси, така и във връзка с това, че имаме важни съюзници и партньори в тази част на света, и имаме важни задължения по НАТО”, заяви американският военен министър.

 

НАТО организира тази есен най-големите си военни учения от 2002 г. насам, с участието на около 36 000 войници, предаде АФП. Ученията ще продължат от 3 октомври до 6 ноември и ще се състоят главно в Италия, Испания и Португалия, заяви във Вашингтон френският генерал Жан-Пол Паломерос, върховен командващ Съюзното командване на НАТО по трансформациите. Ученията ще са с висока интензивност и ще включват 27 от 28-те страни в НАТО и седем партньорски държави. Според Паломерос маневрите нямат конкретна връзка с кризата в Украйна и напрежението в отношенията с Русия. Сценарият на ученията ще съдържа всички елементи на съвременната война: противоракетна отбрана, кибератаки, хибридна война, пропагандни операции.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване