08/29/15 06:17
(http://www.klassa.bg/)

Полша ни ремонтира шест МиГ-29

 Полша ще ремонтира двигателите на шест наши самолети МиГ-29. За това се договориха вчера министърът на отбраната Николай Ненчев и полският му колега Томаш Шемоняк при подписването на споразумение за сътрудничество във военната област. С документа се полагат правните рамки на дейностите по ремонт и модернизация на руските изтребители. „Очаква се до средата на 2016 г. да се ремонтират двигателите и агрегатите на 3 самолета, а до края на 2016 г. на още 3 самолета”, уточниха от Министерството на отбраната след подписването на споразумението за сътрудничество. Конкретни суми колко ще струва тази услуга не бяха посочени, но по-рано вчера Ненчев коментира, че финансовите параметри са значително по-изгодни от руската оферта.

 

От МО подчертаха още след подписването на споразумението за сътрудничество с Полша, че то ще осигури решаването на неотложните проблеми пред бойната авиация на България, за която 2015 г. била критична. Без предприемане на спешни мерки по ремонт на МиГ-овете след средата на 2016 г. военновъздушните ни сили можеха да останат само с 2 самолета в изправно състояние.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване