08/29/15 05:59
(http://www.klassa.bg/)

Путин виновен за спада на руските туристи

 „Пазарът с Русия е изключително зависим от това какво казва президентът на Руската федерация. Руските туристи зависят от президента на руската федерация”, заяви вчера в Балчик министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с представители на бранша по Добруджанското Черноморие. „Сами виждате, че това, което липсва тук при вас, са държавните служители и техните деца. Ще информираме и президента Путин. Поканила съм за разговор председателя на Агенцията по туризма на Руската федерация, който е с моя ранг, но аз не мога да диктувам на президента . Проблемът не е от определени действия или бездействие на българската държава”, обясни Ангелкова, като подчерта, че министерството работи с всички сили този проблем да го няма догодина.

 

До края на септември всички браншовици ще обсъждат новата концепция за плажовете, изготвена от Министерството на туризма. Плажовете ще бъдат разделени на функционален принцип и ще получат различни категоризации. За всеки плаж ще има различни правила.

 

Стратегията за рекламата през 2016 г. също се променя. Залага се на онлайн реклама и дигитален маркетинг. От следващата година ще бъде въведена и единна система за туристическа информация. Данните за настанените туристи ще се събират онлайн в реално време, каза още Ангелкова.

 

Преди ден при посещението на туристическия министър във Варна стана ясно, че за първите 7 месеца на годината имаме 2,5% спад на посещенията на туристи у нас, като негативните резултати не могат да се компенсират от успешния зимен сезон, в който бе отчетен ръст от 8%. Оправдали са се и лошите прогнози от юни за 20 % спад на руските туристи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване