08/31/15 12:48
(http://pik.bg)

Жителите на Капитан Димитриево пак готвят протест срещу обгазяването от сметището край Пазарджик

Жителите на Капитан Димитриево пак готвят протест срещу обгазяването от сметището край Пазарджик

Жителите на пазарджишкото село Капитан Димитриево са готови отново да излязат на протест срещу обгазяването от местното сметище, след като протестираха преди две седмици. Това каза Иван Златинов, кмет на селото, цитиран от "Фокус".

Въпреки че започнаха постъпленията за изграждане на нова клетка на депото, все още в горещите дни сметището продължава да обгазява селото и да трови с летливата си миризма. Разгневените от дългогодишното бездействие хора са готови да затворят за час пътната отсечка от Пазарджик към Пещера в района на сметището.

По думите на потърпевшите, най-силно обгазяването се усеща рано сутрин и късно вечер. Жителите искат докато трае изграждането на новата клетка да се запръстява поетапно старото сметище и да има дежурна малко пожарна ,която да се намесва своевременно при самозапалвания.

Общественото недоволство продължава да расте и хората са категорични, че протест ще има. Кметът на селото припомни, че заради сметището голяма част от хората са се изселили, а друг голям процент са развили онкологични заболявания. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване