08/31/15 18:21
(http://pik.bg)

За втори път отменят поръчка на община Плевен

За втори път отменят поръчка на община Плевен

Агенцията по обществени поръчки (АОП) е отменила за втори път обществена поръчка на община Плевен. Това съобщи пред журналисти председателят на общинската организация на БСП Цветко Цветков.

Според Цветков това се случва за втори път в рамките на 10 дни. Има риск Плевен да изгуби 2 милиона лева, отпуснати целево, безпокоят се от БСП. Агенцията е обявила за незаконосъобразен избора на фирма, която да ремонтира пътния надлез край село Опанец. От общината се опитали да възложат чрез договаряне без обявление ремонта. Агенцията е обявила избора на процедура за незаконосъобразен. Съоръжението било в аварийно състояние, като общината е поканила своята фирма „Инжстрой”, признават социалистите.

Те твърдят, че направила опит за заобикаляне на процедурата на закона в резултат на което е спрян изключително важен проект. Първият случай на спряна поръчка след негативно становище на АОП, отново в края на август, беше за ремонт на улици в Плевен. Справка на социалистите в регистъра на агенцията показва, че за извършване на ”Неотложни ремонти на група улици на територията на Плевен, съгласно постановление № 113/30.04.2015 г. на Министерски съвет“ е поканено ДЗЗД, представлявано от инж. Хари Найденов, с регистрация в Плевен. Нова процедура не е открита. С тези 2 милиона лева би могло да се ремонтират улиците във всички 24 населени места в общината така, че да „светнат”, заяви Цветков , а сега ремонтите се отлагат за следващата пролет.

Имало и възможност общината да изгуби парите. Само за надлеза до село Опанец били предвидени 665 хиляди лева. Цветков заяви, че общинските съветници от БСП до два дни ще внесат питане защо е използван член 90, позволяващ възлагане без открита процедура, когато има спешност. Съветникът от БСП Свилен Атанасов съобщи за повредено алейно осветление в парк „Кайлъка” там, където това е ангажимент на Община Плевен. И по този проблем БСП ще внесе в ОбС питане до кмета.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване