08/31/15 13:44
(http://www.dnevnik.bg/)

Комисията за потребителите е затворила 30 заведения през летния сезон (видео)


Комисията за защита на потребителите е затворила временно 15 заведения по Черноморието през този сезон, съобщи председателят й Димитър Маргаритов, който представи отчет за извършените това лято проверки. За територията на цялата страна затворените заведения от началото на сезона са 30.

КЗП е направила 2800 проверки в различни места за настаняване, заведения и туроператори. Съставени са 205 акта.

"Обекти се затварят тогава, когато те нямат категоризация", обясни председателят на КЗП. По думите му по-често това за заведения за хранене и развлечения, но има и случаи, в които се затварят и семейни хотели, къщи за гости, които нямат удостоверения, за да извършват такава дейност.

Според Маргаритов това лято се наблюдава спад на броя на нарушенията. Основните са свързани с качеството на туристическия продукт, с разминаване между обещано и реално предоставено. "Ние сме наложили санкции и освен това сме информирали и категоризиращите органи, които биха могли да предприемат действия за понижаване на категорията в тези случаи", каза председателят КЗП.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване