08/31/15 07:43
(http://www.klassa.bg/)

Пак инцидент с Фалкона, Борисов на борда

 Превърналият се вече в каръшки Фалкон от правителствения „Авиоотряд” 28 претърпя вчера нов инцидент пак с премиера Бойко Борисов на борда. Самолетът трябваше да закара спешно министър-председателя от Варна до Пловдив, където да открие новата спортна зала на Пловдив „Колодрума”. След излитане обаче и трите колесника са блокирали и не се затворили. Това принудило пилота да кръжи над морската ни столица, докато свърши напълно горивото, за да може при проблемното кацане самолетът да не пламне. След като резервоарът бил изпразнен, екипажът приземил Фалкона , в който се возел Борисов, на летище Варна. „Кръжахме 15 минути над морето. След като изхабихме горивото, кацнахме аварийно с един изправен колесник, без да пострада никой”, разказа по-късно пред „Монитор” шефът на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова.

 

Това е поредният инцидент с този самолет, докато вози министър-председателя. През февруари машината получи повреда на един от колесниците и така и не можа да излети за Брюксел. Там Борисов трябваше да вземе участие в заседанието на Европейския съвет, по време на което държавните и правителствени ръководители на държавите-членки на ЕС обсъждаха темите за борбата с тероризма и ситуацията в Украйна. След инцидента министерството на транспорта, под чиято шапка е „Авиоотряд” 28, предприе спешни мерки. Той бе пратен на ремонт в Швейцария, след който се очакваше, че проблемът е решен. В средата на април обаче отново се появи техническата повреда. Тогава отново се е включила светлинната сигнализация за проблем при прибиране и спускане на колесника на самолета и той пак бе изпратен в Швейцария за ремонт.

 

Като една от причините за непрекъснатите проблеми, които създава Фалконът, се изтъква липсата на специален хангар, в който да домуват както този самолет, така и Ербъс А319.

 

Правителството пък умуваше да продаде най-голямата машина и да купи по-малка и по-ефективна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване