08/31/15 09:08
(http://www.dnevnik.bg/)

Радан Кънев: Случващото се около Пеевски е нова фаза в политиката, пълна с арогантност


Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев определи осветяването на бизнеса на Делян Пеевски като арогантност и поиска прокуратурата да провери тези държавни контролни органи, които през годините са излизали със заключения, че депутатът не притежава голямо състояние.

"По отношение на г-н Пеевски и неговата може би подготовка за излизане от активната политика аз виждам едно ново ниво, нова фаза от българската политика, която е пълна с арогантност", заяви Кънев пред Би Ти Ви. Той допълни, че трудовият стаж на Пеевски е на държавен служител, със заплата, която не е толкова висока, за да развива бизнес от такива мащаби.

"След тази кариера на публичен служител той изведнъж да се окаже собственик на някакви медийни конгломерати, на едно от най-големите предприятия. Тук има нещо много по-лошо", каза Кънев и допълни, че Пеевски е бил проверяван от контролните органи, които са излизали със заключение, че той няма бизнес, има един "Опел" и т.н.

"В момента се оказва, че тези контролни органи не са си свършили работата. Прокуратурата трябва да провери и тези контролни органи", смята съпредседателят на Реформаторите.

На въпрос по-лека глътка за преглъщане ли ще бъде ДПС без Делян Пеевски, Кънев заяви "Не" и припомни свое изказване, че депутатът е "само обемистия връх на айсберга". "ДПС е допуснало много лоши практики в дългия си период на управление", каза съпредседателят на Реформаторите. По думите му някои хора в движението обвиняват за това придошлите от други партии политици, но избирателите не са длъжни да отчитат подобни фактори.

"Той (Пеевски) е просто продукт на една определена политика. И Христо Бисеров го няма отдавна в парламентарната група на ДПС, но те не станаха по-приемливи", смята Радан Кънев.

"Ако ДПС е на власт ние сме опозиция, ако ние сме на власт, ДПС е в опозиция, много е просто", заяви още той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване