09/01/15 20:22
(http://pik.bg)

Кметът на Свищов е свикал разширен Консултативен граждански съвет

Кметът на Свищов е свикал разширен Консултативен граждански съвет

Кметът на Свищов Станислав Благов е свикал разширен Консултативен граждански съвет, съобщиха от администрацията в крайдунавския град.

На срещата са присъствали над 70 представители на бизнеса, неправителствения сектор, училища, читалища, спортни клубове, кметове на кметства и общественици.
Благов е припомнил, че съветът е създаден преди 16 години за да бъде коректив в управлението на общината.

Той е представил реализираните стратегически проекти през изминалия мандат и е посочил основните приоритети на общинското управление през следващия програмен период 2014-2020.

"През 1999 година заварихме общината с неразплатени задължения в размер на 700 000 лева и предварително завишени планови приходи от 800 000 лева без финансово покритие. Настоящият мандат приключваме с привлечени по европейски проекти над 52 милиона лева и договорени с Управляващия орган на ОП "Региони в растеж" 16 818 684 лева", е посочил кметът.

Той е призовал представителите на бизнеса и неправителствения сектор да се включат с конкретни предложения в подготовката на инвестиционна програма за следващата година, която се подготвя в момента и трябва да обобщи приоритетните проекти за периода 2014-2020 година.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване