09/03/15 06:50
(http://www.klassa.bg/)

ДПС се цели в 40 кметове на общини

 40 кметове на общини, избрани с листата на ДПС. Това е целта, която партията си поставя за местния вот. Заявката направи лидерът на формацията Лютви Местан, след като движението се регистрира в ЦИК за участие в местния вот на 25 октомври.  „Целта ни е минимум запазване на позициите, с реална възможност за разширяване на позициите на ДПС в местната власт”, коментира Местан. Той обясни, че партията му ще разчита основно на силната мотивация на избирателите им и на огромния експертен потенциал, който партията има в местното самоуправление. ДПС ще издигне свои кандидати за кметове в много голяма част от общините. Не се ангажираме с издигане на кандидати във всички, но в огромната част ще имаме собствени кандидати, включително и в столицата, обясни Местан.

 

10 000 подписа внесе по-късно вчера пък БСП при регистрацията си за местния вот в ЦИК. Атанас Мерджанов поясни, че в момента социалистите имат над 74 кметове на общини. „Нашите усилия ще бъдат насочени към разширяване на това влияние и ще имаме сериозно участие в местната власт”, категоричен бе той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване