09/03/15 12:09
(http://www.dnevnik.bg/)

Посланикът в Москва: Санкциите срещу Русия трябва да паднат и да направим газов хъб


Трябва да се положат усилия за вдигане на санкциите срещу Русия, заяви посланикът на България в Русия Бойко Коцев, цитиран от РИА "Новости". По думите му такива мерки не са нужни никому.

"Убеден съм, че сега трябва да се положат усилия, за да се постигнат бързо добри резултати и да се вдигнат санкциите. Те са патология на международните отношения и не са нужни никому", казва Коцев. Според него България понася сериозни щети заради санкциите срещу Русия и контрасанцкиите от страна на Москва.

"Много пъти сме говорили за това с българските държавници", обяснява Коцев. "Но санкциите не са самоцел. Те не са наказание за Русия, а имат за цел намиране на мирно решение на ситуацията в Югоизточна Украйна, за да се прекратят убийствата на хора и да се запази животът им", допълва българският посланик.

По думите му България се надява да реализира проект заедно с Русия за създаване на газов хъб на своя територия.

РИА "Новости" припомня, че през юни руският министър на енергетиката Александър Новак съобщи, че България е предложила на Русия създаване на газов хъб на своя територия. Коцев е потвърдил пред агенцията, че преговорите по този проект продължават. "Нека дадем възможност на експертите от двете страни да си свършат работата. Аз съм оптимист и съм убеден, че ще има споразумение за създаване на проекта", казва той.

Коцев изразил още надежда, че двете страни ще вземат правилно решение и за "Южен поток". "За мен няма съмнение, че всички лица, отговорни по този въпрос, работят сериозно. Убеден съм, че ще се намери правилното решение", казва българският посланик.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване