09/03/15 06:49
(http://www.dnevnik.bg/)

Ремонтите в София, които започват от 15 септември


След ремонтите на основни пътни артерии, Столичната община ще продължи с още реконструкции, макар и по-малко на брой. Предстоят и довършителни работи по някои от централните булеварди, но не се очакват задръствания.

След 15 септември се очаква да започнат ремонтите по мостовете на бул. "Владимир Вазов". Ремонтът трябваше да започне по-рано, но се забави заради обжалване на процедурата за избор на изпълнител.
Вече започнаха довършителни работи по бул. "Цариградско шосе", който от април досега беше цялостно ремонтиран в участъците от Околовръстното шосе до надлеза над бул. "Ал. Малинов" и от  Четвърти километър до "Алея Яворов". Основните дейности ще бъдат в локалните платна.

При подходящи условия на времето ще продължи и ремонтът на бул. "Витоша" - до входа на Южния парк. В момента се асфалтира улицата и се подменят релсите на трамвай от ул. "Гургулят" до ул. "Пенчо Славейков".

След първия учебен ден се очаква да започне работата и по продължението на ул. "Обиколна" в кв. "Дружба". Част от нея беше изградена от "Метрополитен". Строителството на другата се бави заради неприключили отчуждителни процедури. В момента се изграждал и тунел, който да свърже "Дружба" и "Цариградски комплекс" със станцията на метрото при "Интер експо център".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване