09/05/15 08:28
(http://www.klassa.bg/)

В Япония създадоха Street View за котки

 Не можем да правим всички забавни неща, които котките правят - да се излежаваме по цял ден или винаги да се приземяваме на краката си. Вече можем обаче да виждаме света като котки, благодарение на нов проект на префектурата Хирошима в Япония, пише Popular Science. Уебсайтът ни дава възможност да опознаем малкия град Ономичи, известен с храмовете си. Градът се отличава и с многобройното си “население” от котки и дори има музей, посветен на котките талисман Манеки Неко - фигурките на котки, махащи с лапа, които могат да се видят в ресторанти и магазини. 
Street View за котки функционира като Street View на Google Maps. Всъщност страницата е разработена от същите специалисти и със същото оборудване, с което е направена версията на Google, посочва за Wall Street Journal представител на властите в Хирошима. Инструментът ни позволява да се разходим по улиците на града, предлагайки информация и известия за места, където има котки или подходящи за котки места. Всичко това се случва на около 30 сантиметра от земята. А ако случайно забравим, че гледаме света от зрителния ъгъл на котка, всяко кликване се обозначава с мяукане. Туристическият борд планира да добави още карти следващия месец.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване