09/06/15 18:44
(http://www.klassa.bg/)

Как Доналд Тръмп помогна на споразумението с Иран, на което се противопоставяше

  Следващата седмица Доналд Тръмп ще се присъедини към Тед Круз , Глен Блек и другите противопоставящи се на споразумението по иранската ядрена програма. Което е иронично, понеже тъкмо той помогна за неговото приемане, пише израелският вестник Haaretz.
Преди Тръмп да се включи в кандидат-президентската кампания, темата за международната политика доминираше в програмата на републиканците. Демократите са по-малко уязвими на тема икономика и растеж, доминират по културната проблематика, като дей-бракове, наркотици и престъпност, така, че републиканците се фокусираха върху доминиращото положение на САЩ в света. В ядрото на проблема с външната политика беше Иран, който представлява опасност както за САЩ, така и за Израел. Фокусирайки се върху Иран , републиканците залагаха на „национализъм с поглед навън“-те твърдяха, че президентът Обама не вярва достатъчно в САЩ и отстъпва от ръководната роля на Америка над света.
След това дойде Тръмп. Но неговият фокус е различен. Той предлага „национализъм с поглед навътре“ . Тръмп също твърди, че САЩ при Обама са слаби. Но вместо да се фокусира върху тази слабост зад граница, той се фокусира върху проблемите у дома. Вместо да се фокусира върху това как Иран внася хаос в Близкия изток , той обръща внимание на нелегалните имигранти от Мексико. Вместо да се фокусира върху руската инвазия в Украйна, той обяснява как китайците крадат работни места в САЩ. Другите републикански кандидати твърдят, че враждебни страни застрашават глобалната позиция на САЩ. Тръмп твърди , че враждебните страни рушат стандарта на живот в САЩ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване