09/06/15 19:10
(http://pik.bg)

Рокади в спешното на благоевградската болница

Рокади в спешното на благоевградската болница

Старшата сестра на спешно отделение в благоевградската болница Радка Таскова след 9-годишно управление вече не е на ръководна длъжност. Кадровата рокада вчера бе сред коментираните теми в бялата гилдия. Старшата Р. Таскова е провела завчера разговор с ръководния екип начело с директора д-р Огнян Митев, предстои писмено депозиране на молбата й в болничната администрация, уточнява струма.бг.

„Предложихме на старшата сестра Р. Таскова, която е на пенсионна възраст, да продължи да работи в болницата, по неин избор да посочи в кое отделение иска, тя е кадър с утвърден опит в болничната помощ”, каза д-р Митев. Той поясни, че има кандидат за длъжността старша сестра, но молба няма депозирана, в средата на септември ще стане известно кой ще поеме старшинството в най-тежкото отделение на областната болница на Пиринско.

Припомняме, че Радка Таскова бе главна сестра на МБАЛ - Благоевград по време на предходния екип на д-р Пандев, тя има висше образование по здравни грижи и над 40-годишен опит. Р. Таскова пое старшинството в спешно отделение през февруари 2007 година, когато приемното отделение към областната болница бе разкрито със заповед на тогавашния министър на здравеопазването д-р Р. Гайдарски и неизменно през изминалите години остана на отговорната длъжност. Заедно с нея през годините от самото начало в спешно отделение са и колежките й Оля Секулска, Вили Тодорова и Дафина Десподова.

„Няма да се разделям с професията, имам сили и мога да бъда полезна на пациентите, ще продължавам да работя като редова сестра”, каза вчера Радка Таскова и пожела успех на колежката си, която ще поеме старшинството.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване