09/07/15 11:00
(http://pik.bg)

GoGoFish открива нови хоризонти пред армията от риболовци

GoGoFish открива нови хоризонти пред армията от риболовци

Революционна платформа дава шанс на хилядите родни риболовци да изпитат нова тръпка от любимото хоби.

Сайтът GoGoFish предоставя възможност на запалените въдичари в България да участват в споделени излети, за да намалят разходите си за любимото хоби и за да имат достъп до нови места. По неофициални данни риболовците у нас са над половин милион, а регистрираните с билети официално са около 170 000. Целта на ентусиастите, разработили платформата, е в дългосрочен план около 15-20 хиляди от тях да станат участници в споделените пътувания. GoGoFish бе пуснат във вторник и само за 24 часа са регистрирани над 1 000 потребители от всички краища на България, показва статистиката.

Инициаторът и съосновател на GoGoFish Тома Недялков каза пред БГНЕС, че очаква те да нараснат до няколко хиляди до края на септември. Вече са обявени и първите риболовни излети за споделяне, включително има предложения за пътувания в съседни държави като Гърция и Хърватия. Платформата работи на следния принцип - рибари с празни места във возилото си публикуват обява за излета, който са планирали. Може да се пускат анонси като за държавни водоеми, така и за платени. Мераклиите за дадено пътуване отговарят на обявата. Те заплащат само разходите за бензин, стръв и т.н., като си поделят средствата по равно. Споделят се също такъми и оборудване като воблери, сонари и др, както и самата захранка за дадения излет.

Потребителите на GoGoFish няма да заплащат никакви такси, месечни или каквито и да е други, няма и скрити уловки като SMS-и. При реализирано споделено пътуване всеки получава ваучер за 15% отстъпка в магазини “Риби и такъми”. Всички потребители ще имат рейтинг, а това се налага, за да се предпазват коректните риболовци от евентуални недоброжелатели. В момента се разработват мобилни приложения за iOS и Android, които ще бъдат достъпни скоро.

Екипът от трима ентусиасти работи и върху идеята да бъде предоставяно оборудване под наем. Интересът към платформата е много голям и риболовци от цялата страна правят позитивна обратна връзка, като дават идеи за развитието на GoGoFish. Една от целите на Тома Недялков и сподвижниците му е да атакуват чуждите пазари до края на годината – първоначално Великобритания, а догодина и САЩ. “Искахме да направим риболовните излети по-лесни за организиране и по-евтини, така че хората да могат да ходят по-често за риба и да имат достъп до нови места и типове риболов“, обобщи Недялков. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване