09/07/15 07:18
(http://www.klassa.bg/)

Борисов договаря износ на храни за Катар

 България и Катар да създадат съвместна компания – акционерно дружество, което да бъде специализирано в областта на храните.  За това се разбраха вчера премиерът Бойко Борисов и министърът на околната среда на Катар Ахмед бин Амер ал Хумейди и водената от него делегация. По време на срещата Ал Хумейди предложил да бъде създадена компанията. Планира се в дружеството да бъдат включени между 15 и 20 от най-добрите български компании, произвеждащи месо, плодове и зеленчуци. Условията по създаването на компанията ще бъдат предмет на обсъждане между двете страни през следващите два дни от посещението на делегацията.

 

„Доброто приятелство между Катар и България е предпоставка за едно добро начало за задълбочаване на съвместната ни работа”, категоричен бе министър-председателят Бойко Борисов.

 

Двете страни изразиха надежда, че по време на днешните срещи между катарската делегация и представители на български фирми, производители на плодове, зеленчуци и агнешко месо ще бъдат постигнати конкретни договорености.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване