09/07/15 12:16
(http://pik.bg)

БЧК: Бежанците, които искат да останат у нас, могат да бъдат интегрирани

БЧК: Бежанците, които искат да останат у нас, могат да бъдат интегрирани

Една част от бежанците, които искат да останат в България и търсят ново място за своите семейства, могат да бъдат интегрирани. Това каза за ''Фокус'' Таня Георгиева, директор на БЧК-Пловдив, в коментар на възможностите на страната ни да се справи с евентуална бежанска криза.

По думите й много от бежанците имат професии и желание да работят. „Случаите са различни. Някои от бежанците тръгват с нагласата, че търсят убежище в Германия и Холандия. В подобни ситуации ние няма как да се справим”, каза още Георгиева.

Според нея е важно БЧК като хуманитарна организация да проповядва хуманното отношение, да осигурява подслон, да предоставя храна и медицинска грижа. „Бежанците са хора, които имат нужда от помощ”, категоричен е директорът на БЧК-Пловдив.

На въпрос дали населението в страната ни ще успее да прескочи границата на различието и да допусне бежанците близо до себе си, Таня Георгиева отговори, че точно това би трябвало да се случи. „Аз съм учудена от кратката памет на гражданите на Пловдив. Ние сме преминали през подобни моменти. В града има цял квартал, който е с бежанци от Беломорска Тракия. Имаме и бежански поток от Армения. Засега годините не са чак толкова, за да забравим всичко това”, коментира директорът на хуманитарната организация в Пловдив. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване