09/07/15 07:22
(http://www.klassa.bg/)

Дъжд и студ до събота

 Дъжд и студ ще сковат страната до събота. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Още днес ще трябва да извадим чадърите, защото почти навсякъде ще превали. Температурите ще паднат още и живакът ще сочи максимум до 25 градуса и ще духа до умерен северозападен вятър.

 

Във вторник и сряда термометърът ще се движи от 8 до 22 градуса. Времето ще бъде облачно, на много места в страната ще превалява дъжд, а поривите на вятъра ще достигнат до 3 метра в секунда.

 

В четвъртък вече ще трябва да извадим и якетата, защото максималните температури няма да надвишат 18 градуса. Валежите ще спрат в събота, а на следващия ден лятото ще се завърне и температурите ще скочат до 25 градуса и вятърът ще отслабне до 1,7 метра в секунда.

 

Вчера над страната беше обявен жълт код за силен вятър в 11 области в страната. Същият код, но за високи температури пък бе валиден за 8 области в югоизточните части на страната, където живакът стигна 38 градуса.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване