09/07/15 13:12
(http://pik.bg)

Държавата започна проверка на измрялата риба във Варна. Експертите са на място!

 Държавата започна проверка на измрялата риба във Варна. Експертите са на място!

По случая с голямото количество измряла риба във Варненското езеро е започнала проверка, в която е включен целият ресурс на Басейнова дирекция и РИОСВ – Варна. По същото време, в който читатели изпратиха снимки на мъртвите пасажи до „Петел“, сигналът е постъпил и до държавните институции.

От Басейнова дирекция обясниха, че ще се направят всички възможни проби, за да се установи дали става въпрос за замърсяване на водите на езерото, както и какъв е евентуалният му източник.

Специалистите обаче допълниха, че е възможно да става въпрос за естествено измиране заради липсата на кислород във водата. Това не рядко явление и на практика се повтаря всяка година, макар и на по-ранен етап през лятото. Водите край Езерово, където тази сутрин мъртвата риба покри брега, са критично място, на което се повтаря това явление. От Басейнова дирекция обаче подчертаха, че ще направят проверка на всички обстоятелства, включително и на самата риба. Засега не е ясно дали става въпрос за един или няколко вида водни обитатели.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване