09/07/15 21:27
(http://pik.bg)

Иван Гарелов: Неоснователен е страхът на хората, че с бежанците в Европа ще проникнат и терористи

Иван Гарелов: Неоснователен е страхът на хората, че с бежанците в Европа ще проникнат и терористи

Страхът на хората, че с бежанския поток ще навлязат и членове на "Ислямска държава“ (ИД) е неоснователен. Това каза журналистът Иван Гарелов по повод бежанската криза пред БНР. 

"Ако някой от терористичната организация има специална мисия, той няма да пътува с потока от хора, да се дави в морето, да рискува живота си, да ходи пеша, а ще пристигне до желаната дестинация с необходимите фалшиви документи. Течението е точно в обратна посока. От Европа отиват кандидати, които искат да станат бойци на ИД. Това са опасните хора." 

Според него западните държави са допринесли за кризата, която наблюдаваме в момента: 

"И това не се отнася само за Сирия. Това важи и за Ирак. Не смятам, че това е плод на конспиративен план, но се мислеше, че режимите в тези страни, ако бъдат свалени, държавите ще станат прозападни и там ще бъде установена демокрация. Това бяха илюзии." 

"Свалянето на Башар ал Асад не трябва да бъде главна цел, а главна цел трябва да бъде унищожаването на ИД. Проблем на Европа и САЩ е, че те не си подреждат приоритетите. Опасностите трябва да бъдат степенувани. Трябва да се разбере, че ИД представлява най-сериозната опасност за западната цивилизация. Не Русия е главният проблем." 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване