09/07/15 04:53
(http://pik.bg)

Кунева започва кампания за събиране на 108 хиляди подписа в подкрепа на антикорупционния закон

Кунева започва кампания за събиране на 108 хиляди подписа в подкрепа на антикорупционния закон

 „Движение България на гражданите” започва кампания за събиране на гражданска подкрепа от 108 хиляди подписа в подкрепа на строго антикорупционно законодателство. Това съобщи вицепремиерът Меглена Кунева след проведен национален съвет на партията в Пловдив. Целта е срещу всеки от 108-те депутатски гласа, които в четвъртък отхвърлиха антикорупционния закон, да се съберат по 1000 граждански подписа. Кунева обясни, че отхвърленият закон се крепи на основни постаменти, срещу които никой не е повдигнал критики - да е единен орган, да се ръководи еднолично и да е фокусиран върху висшите етажи на властта и хората с достъп до обществени средства.

Вицепремиерът каза още, че е доволна от това, че ГЕРБ и РБ са застанали единни зад този законопроект. По думите й това е знак за стабилност в отношенията между двете сили в управлението. Меглена Кунева уточни, че има силната подкрепа на партиите в споразумението и на европейските и атлантически партньори. Вицепремиерът допълни, че приемането на закона и въобще прилагането на строги антикорупционни мерки е гаранция за повече инвестиции в България. Тя посочи, че на страната ще бъде много трудно да защити силна позиция пред мисията на ЕК в края на месеца по Механизма за сътрудничество и оценка, който наблюдава напредъка на България в правосъдието и борбата с корупцията. Кунева заяви, че демокрацията е да бъдеш държан отговорен за действията си. „Аз искам да бъда държана отговорна и не ме страх от това”, каза тя. 

Вицепремиерът добави, че е разочарована от решението на депутатите, но не и разколебана. Меглена Кунева обясни, че създаването на антикорупционно бюро изисква време и финансов ресурс. „Планирах да бъде включено в бюджета за следващата година, сега това се отлага”, допълни вицепремиерът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване