09/07/15 22:42
(http://pik.bg)

Лош късмет преследва семейство от Кресна! Домът им пламнал, докато били при лекари с болно внуче

Лош късмет преследва семейство от Кресна! Домът им пламнал, докато били при лекари с болно внуче

Пожар избухна в къща на ул. „Цар Самуил“ 12 в гр. Кресна. Инцидентът стана около 21 часа, докато сем. Роза и Димитър Христоскови били в Спешна помощ в гр. Кресна с внучето, което вдигнало висока температура, съобщи struma.bg.

След като разбрали за избухналия пожар, притеснен, Димитър хукнал към горящия си дом, а съпругата му и внучето са транспортирани за санданската болница със спешен екип от гр. Кресна, за да бъде прегледано детето от специалист педиатър.

Синът Георги и снахата заминали същия ден на море в Гърция, трябвало да се върнат в неделя, малчуганът останал при баба Роза и дядо Димитър. Детенцето, което се оказало, че е с гнойна ангина, е стабилизирано в санданската болница и е освободено за домашно лечение.

В пожарната на Сандански е получен сигнал около 21.20 ч. за горящ етаж от къща в посока стадиона. Специализираният автомобил на пожарникарите трябвало да бъде посрещнат и упътен в близост до къщата. До пристигането на огнеборците Димитър и негови близки успели да потушат огъня, който изпепелил мебели и посуда на около 60 кв.м. в кухня с трапезария, останалите две стаи не са обхвани от огнената стихия, но са опушени.

Според местни хора съвсем скоро етажът е бил ремонтиран и изцяло обзаведен с лукс мебели, тъй като сем. Христоскови били много трудолюбиви хора. Те имат дългогодишен бизнес в Кресна. Майката Роза, която е била учителка преди години, стопанисва хранителен магазин в градчето, а съпругът й Димитър има заведение до Кресненското ханче с името „Митьов хан“, както и транспортна фирма. Имат двама синове, които са женени. Георги е зъболекар в Кресна и Благоевград, живее в бащината къща, а другият им син Кирил живее в Благоевград със семейството си.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване