09/07/15 12:16
(http://pik.bg)

Майчин дом“ оспорва епикризи на „Пирогов“ по случая с падналия асансьор

Майчин дом“ оспорва епикризи на „Пирогов“ по случая с падналия асансьор

Болница "Майчин дом" оспорва епикризите, издадени от лекари от "Пирогов" по делото с падналия асансьор, съобщава в. „Сега“.

Изданието разполага с документи по гражданско дело срещу АГ болницата, сред които исковата молба на Наталия Гърдевска. Тя е завела иск, след като беше сред осемте пострадали при падането на асансьор в болницата през 2010 г., пълен с жени в напреднала бременност. Така заведените дела за обезщетение стават общо четири.

Към документите са приложени епикризи, издадени от "Пирогов", където Гърдевска е настанена след инцидента. В отговора на "Майчин дом" обаче пише: "оспорвам истинността и верността на представените експертизи". Подписан е от директора на АГ болницата проф. Виктор Златков, който е обвиняем по наказателното дело за инцидента заедно с още трима души. Не става ясно дали "Майчин дом" се съмнява в експертизата на колегите си от "Пирогов" или че епикризите изобщо са издадени от тази болница, уточнява вестникът.

Адвокатите на Гърдевска са подготвили писмо до лекарския съюз, с което искат да се провери дали със съмнението си в епикризите "Майчин дом" не нарушава етичното поведение и не клевети колеги. Отделно от това са поискали "Пирогов" да запази всички документи и епикризи, за да послужат като доказателства.

От отговора на болницата става ясно, че настоява, ако съдът уважи иска за обезщетение, към делото да бъде привлечена и фирмата, отговаряла за поддръжката - "Асансьор - МБ - 97" ООД, чийто собственик Красимир Паунов също има обвинения за инцидента. Експертизите, направени по време на разследването, показаха нарушения на правилата за поддръжката, експлоатацията и контрола на асансьорите.

От болницата обаче твърдят, че пострадалите сами са си виновни, защото в асансьора са се качили 14 души при максимална товароносимост 500 кг.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване