09/07/15 08:26
(http://pik.bg)

Огромни задръствания в Пловдив

Огромни задръствания в Пловдив

Огромни задръствания са се образували в района на Сточна и Централна гара в Пловдив. Колони от автомобили има и по други главни градски булеварди. Трафикът е интензивен към този час на деня. 

Нормално проходими са пътищата в Пловдивско, съобщи дежурен в Областно пътно управление. Няма регистрирани пътни инциденти през изминалата нощ.

Безпроблемно се осъществява движението в пловдивския участък на автомагистрала „Тракия”. Ремонтни дейности се извършват все още по пътя Асеновград-Смолян поради свличане на земна маса. Забранено е движението на тежкотоварни автомобили над 3.5 тона по пътя Пловдив-Ситово-Лилково, в двете посоки на с. Храбрино.

За намаляване интензивността на трафика през участъците с ремонтни дейности на АМ „Тракия“ през областите София, Пазарджик и Пловдив, Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ препоръчва да се използват следните алтернативни маршрути: път І-6 София-Карлово, път ІІ-64 Карлово-Пловдив; път І-8 София-Пловдив от пътен възел Мирово до пътен възел “Пловдив Север“ /км 126/ или до пътен възел „Пловдив Изток“ /км 133/.

Движението по пътя на 4 км след село Гълъбово се осъществява само в едната лента, заради попълване с трошенокаменна настилка на пропаднал от свлачище участък. Ремонтни дейности се извършват и по пътя Плодовитово-Първомай-Асеновград, където е забранено е движението на тежкотоварни автомобили над 12 т, поради влошеното транспортно-експлоатационно състояние на стоманен мост на р. Марица. Проходът Троян-Кърнаре е отворен за движение на всички моторни превозни средства.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване