09/07/15 07:20
(http://www.klassa.bg/)

Плевнелиев награди македонски патриоти в САЩ

 Държавният глава Росен Плевнелиев удостои с Почетния знак на президента Македонската патриотична организация за нейната роля за съхранението на българския дух, култура и традиции сред емигрантите в САЩ и Канада от географската област Македония. Награден бе и председателят на организацията Джордан Лебамоф. Отличията бяха връчени от посланика на България в Рим Марин Райков, който участва като специален представител на държавния глава в 94-тaта годишна конференция на Македонската патриотична организация, която се проведе в Детройт.

 

„Съвременна България е признателна за всичко, което Македонската патриотична организация като българска организация въплъщава, символизира и е направила през годините”, написа Плевнелиев в своя поздравителен адрес.

 

Задокеанското обединение е основано през 1922 г. в САЩ от наши сънародници и си поставя за цел да запази и разпространи сред поколенията историческата памет, традициите, вярата и българския език.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване