09/07/15 14:40
(http://pik.bg)

ПЪРВО в ПИК! Скандал! Новият самопровъзгласил се председател на федерацията по таекуон-до в съмнителна схема със заместник-министър!

ПЪРВО в ПИК! Скандал! Новият самопровъзгласил се председател на федерацията по таекуон-до в съмнителна схема със заместник-министър!

Скандалите в Министерството на здравеопазването се разгарят с пълна сила.

Както ПИК писа издънките този път не идват от Петър Москов, а от неговия заместник Бойко Пенков, който е един от най-близките сътрудници на Сергей Станишев.

Медията ни узна, че лаборатория "Рамус" регистрира лечебни заведения тип "манипулационна", като по този начин грубо е заобиколен Закона за лечебните заведения, а живота на стотици хиляди българи е поставен на риск. (Виж в Още по темата).

Оказва се, че собственик на скандалната лаборатория "Рамус" е лицето Росен Димитров Михайлов, обиколил медиите последните седмици да се представя за новия председател на българската таекуон-до федерация стил ВТФ. Дори на сайта на федерацията се представя за такъв. Справка в СГС показва обаче, че все още председател е Андрей Георгиев. Изборът на Михайлов се оспорва пред съда.

Относно лабораторията "Рамус" лъснаха още манипулации. Регистриране на лечебно заведение може да се състои само в рамките на областта, в която е регистрирана една лаборатория. Предполага се, че Росен Михайлов заобикаля закона като регистрира клон на търговското си дружество, води се лекар в него - клона - и после отива с писмото в РЗИ да се регистрира като манипулационна.

Също така се получиха множество сигнали, че Наредба номер 1 от 2014 г. се потъква грубо. В нея е описано до колко часа от вземането на биологичния материал пробата трябва да е в лаборатория и да се изследва. Никой не следи дали Михайлов спазва Наредбата.

В спортните среди са потресени, че този човек иска да бъде лице на олимпийска дисциплина.

Въпросът е защо правораздавателните органи, изпълнителна власт и самите клубове търпят съмненията, че Бойко Пенков покровителства притеснителни явления в здравеопазването.

Друг член на УС на федерацията Славчо Рачев от Разлог е разследван за документни измами, благодарение на които са успели да спечелят мнозинство на ОС при избора на нови членове на УС. Славчо от години пътува до САЩ да тренира там деца и възрастни.

Призоваваме компетентните органи да си свършат работата и да разнищят случая. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване