09/07/15 11:13
(http://pik.bg)

Спипаха трима пияни зад волана в Шуменско

Спипаха трима пияни зад волана в Шуменско

Трима, управлявали след употреба на алкохол, са установени през почивните дни в Шуменско, съобщават от полицията.

Около 02:55 часа на 5-ти септември в Нови пазар на ул."Владимир Заимов" е спрян водач на лек автомобил „Хонда Сивик" с шуменска регистрация. При извършената проверка било установено, че 26-годишният водач управлява с 1,69 промила алкохол, установени с дрегер. Издаден му е талон за медицинско изследване. Започнато е незабавно производство.

Друг шофьор на 26-годишен е спипан с 1,99 промила алкохол. Той е предизвикал пътен инцидент на разклона за село Тервел около 07:00 часа на 5 септември. Младият мъж, който е от село Басарбово бил зад волана на лек автомобил „Пежо 307" с русенска регистрация. След ляв завой напуснал пътното платно и се блъснал последователно в бетонен мост и дърво. Водачът отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. Започнато е досъдебно производство.

20-годишен шуменец е установен да шофира в нетрезво състояние два пъти в рамките на половин час. В 02:45 часа на 6 септември е спрян за проверка на ул."Кирил и Методий" в Шумен. Младежът управлявал лек автомобил „Опел Астра" с шуменска регистрация. Тестван е с дрегер, който отчел 1, 17 промила алкохол в издишания въздух. Съставен му е акт за установено административно нарушение.

Половин час по-късно същият автомобил е засечен от пътните полицаи по ул."Васил Априлов" в града. Спрян е за проверка. Установено било, че зад волана отново е същия шофьор. След втория тест дрегерът отчел 1, 16 промила. Освен за шофиране в нетрезво състояние на водача е съставен акт за управление без свидетелство за управление и на спряно от движение моторно превозно средство. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване