09/07/15 10:18
(http://pik.bg)

Три полезни трика в Google Maps, които може би не знаете

Три полезни трика в Google Maps, които може би не знаете

Ако използвате Google Maps, за да получавате насоки накъде да се движите, за да достигнете някаква дестинация, определено не използвате приложението в пълния му потенциал. Тук ще ви покажем три трика за Google Maps, които ще ви помогнат да извадите най-полезното и да улесните работата си драстично. 

 

Споделете локацията си с приятели

 

Ако сте от типа хора, които не обичат да дават пълни инструкции за мястото, където се намират, тази услуга Ви е в голяма помощ. Просто трябва да задържите върху кабърчето, което показва местоположението Ви. После плъзнете отдолу нагоре по екрана и ще видите бутон „Share”. Натиснете го и ще излезе списък с опциите за споделяне, тогава просто направете своя избор. Така си спестявате обяснения надълго и нашироко.

 

Намерете бензиностанции, банкомати, аптеки и магазини в близост до Вас

 

Тази услуга е изключително полезна ако се намирате в непознат район. Просто кликнете на лентата за търсене отгоре на картата и напишете това, което търсите. Излиза списък с различни предложения, които също така са нанесени на картата. Просто изберете това, което е най-близо или най-познато.

 

Изберете функцията за колелета, за да видите панорамно навигацията си

 

Ако сте от типа хора, които обичат да стигат до дестинациите си с колело, тогава просто кликнете на иконката с колоездача, за да превключите на режима за колоездене. Навигацията ще намери най-безопасния начин да стигнете до избраната от Вас дестинация, като предварително изчисли маршрута и времето за пристигане, като също ще предпочете велоалеи при наличието на такива.

Източник: digital.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване