09/08/15 21:47
(http://www.klassa.bg/)

7 нови БГ филма излизат на екран

 
 
Най-новата роля на Христо Шопов е във военната драма „Кербала”.
Френският актьор Мелвил Попо е главният герой в новия филм на Камен Калев „С лице надолу”.
 
Вили Марковска е камикадзе в „Жената на моя живот”.
До края на годината по екраните ще излязат поне 7 нови български игрални филма, които са толкова разнообразни, че  ще намерят прием в най-различна по характер аудитория. Откъм премиери най-натоварен ще е октомври, когато у нас пристига и италианската кинолегенда Клаудия Кардинале. Звездата от „Имало едно време на Запад” („Роко и неговите братя”, „Гепардът” и „8 и 1/2”) идва на 7 октомври за представянето на лентата „Имало едно време един уестърн”, игрален дебют за документалиста Борис Десподов.

 

Това е първият филм, в който секссимволът на 60- и 70-те играе себе си, тоест разказва истински случки от своя живот и е първият, в който се снима за страна от Източна Европа. Както подсказва и заглавието, той е вдъхновен от прочутия филм на Серджо Леоне „Имало една време на Запад” и е сниман на същото място - в испанската пустиня Табернас, където е заснет уестърнът с Кардинале, Хенри Фонда и Чарлс Бронсън и още поне 600 приключенски ленти.  

 

Първа пред съда на зрителите застава военната драма „Кербала” с Христо Шопов и Александър Сано. Лентата тръгва по екраните на 11 септември, но не у нас, а в Полша. Основава се на истински случай за трагичните събития по време на нашата мисия в полската база в Афганистан. Кога ще може да го видим в България още не се знае. Ние

 

много рядко правим ленти с подобен жанр

 

така че интересът към „Кербала” е голям. Във филма на Кшищоф Лукашевич участват още Вартоломей Топа, Антони Круликовски, Атеер Адел, Томас Шухарт, Лешех Лихота и др.

 

Традиционно голямо е очакването към всеки филм на Камен Калев („Източни пиеси” и „Островът”), същото ще бъде и към новия - „С лице надолу”, който влиза в киноразпространителската мрежа в средата на октомври. Лентата третира чувствителната за българина тема за ромите и за проституцията. Копродукция на Франция, Белгия и България разказва за млад мъж, който сключва споразумение с френската полиция да влезе под прикритие в българската мафия и да се преструва на сводник, докато събира информация за плановете на гангстерите. Постепенно главният герой се влюбва в ромска проститутка. Разкъсван между сделката си с полицията и живота в подземния свят, той неусетно се превръща в истински сводник и в крайна сметка осъзнава, че е загубил най-ценното - своето достойнство. Сценарият е написан от самия Камен Калев и от номинирания за „Сезар” Еманюел Куркол. В главната роля е френският актьор Мелвил Попо, който е двукратно номиниран за “Сезар”.

 

Заради Татяна Лолова и Филип Аврамов много зрители ще бъдат заинтригувани от „Бартер”, съвместна продукция с БНТ, който също има премиера през октомври. Той е продължение на документалната лента на режисьора Атанас Киряков „Омагьосан от морето”. И двата филма разказват историята на обитателите на едно рибарско селище и пресъздават живота им с техните радости и тъги. Лолова играе

 

витална сляпа жителка на селището

 

Пак през октомври като секси учителка, бивша състезателка по танци ще гледаме Яна Маринова в „11а” на дебютантката Михаела Комитова. Заглавието подсказва, че става дума за училищна тематика. В лентата като съпруг на Яна играе Башар Рахал.

 

Друга звезда – Виолета Марковска, се забърква в любовна история и става камикадзе в „Жената на моя живот”, който ще гледаме през ноември. Режисьор е Антони Дончев, който е изградил сюжета по истинска история, случила се по време на режима на Саддам Хюсеин. Любовната история започва от Кюрдистан – Северен Ирак, пренася се през Ливан, Кипър, Германия, за да се развие в България. Партньор на Виолета е кюрдът от Ирак Суран Ибрахим.

 

Утре е предпремиерната прожекция на „На педя от земята” в кино Г8, вторият филм на Максим Генчев като режисьор (“Дякон Левски”), който ще излезе по екраните в началото на януари. „Виктория” на Майя Виткова, който миналата година претендираше да бъде българското предложение за „Оскар” за чуждоезичен филм, ще го гледаме през декември.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване