09/08/15 21:09
(http://www.klassa.bg/)

SAP Labs България подпомага учители за допълнителна подготовка по информатика и ИТ

 SAP Labs България подкрепя Факултета по математика и информатика към Софийски университет „Св. Климент Охридски” в организирането на едногодишен курс за придобиване на допълнителна професионална квалификация „Учител профилирана подготовка по информатика и ИТ” и подготовка за повишаване на професионално-квалификационна степен (ПКС). Обучението в курса е съобразено с най-новите тенденции и изисквания към преподаването по информатика и ИТ в съвременното българско училище.

Курсът е предназначен за учители по информатика, ИТ и/или по математика, които имат желание да се развиват. Формата на обучение е задочна, занятията са в събота, неделя и през ученическите ваканции, a успешното преминаване през курса изисква разработка на дипломен проект. Курсът е с продължителност от ноември 2015 г. до октомври 2016 г.

 

SAP Labs България затвърждава дългогодишното успешно сътрудничество с ФМИ при Софийски университет „Св. Климент Охридски” като активно подкрепя обучението и чрез предоставяне на материали и водене на някои от курсовете, заложени в програмата на курса. Ключовото развойно звено на немския софтуерен гигант SAP предоставя и финансиране на таксата за курса за избрани учители.

 

Търсим мотивирани преподаватели, които имат желание и визия как да приложат наученото по време на курса с цел подобряването на подготовката на учениците по информатика и ИТ.“, споделя изпълнителният директор на компанията, Радослав Николов. „Необходимо е желаещите е да ни изпратят CV и мотивационно писмо, а в последствие ще бъдат поканени и за допълнително събеседване. Сред критериите за избор на учители, които ще подпомогнем, са фактори като активности в извънкласни дейности и положени усилия в насока подобряване образованието по ИТ, участия в конференции, готовност на учителите на последващ обучението етап да организират посещения на преподаватели от курса в своите часове, където да покажат как са интегрирали наученото в своите занятия.“, допълва той.

 

 Кандидатстването за финансиране таксата за участие в курса за допълнителна подготовка по информатика и ИТ е отворено до 1 октомври.

 

 

# # #

 

За SAP

 

Като пазарен лидер в сектора за бизнес софтуер, SAP (NYSE: SAP) помага на компании от всички размери и индустрии да оперират по-успешно. От административния офис до заседателната зала, от склада до магазина, от настолния компютър до мобилното устройство - SAP вдъхновява хора и организации да работят заедно по-ефикасно и да използват бизнес процесите по-ефективно, вървейки една крачка пред конкуренцията. SAP приложенията и услугите дават възможност на повече от 253,500 клиента да оперират доходно, да се адаптират правилно, и да растат постоянно. За повече информация, моля посетете www.sap.com/bulgaria.

 

За SAP Labs България

 

SAP Labs България има над 15-годишна история. В момента в компанията работят повече от 630 професионалиста, които създават водещи Cloud и In-Memory технологични решения, допълнени от качествени услуги по поддръжка и технологично консултиране. SAP Labs България е отличена за абсолютен лидер в класацията на AON Hewitt за Най-добрите работодатели в България за 2014 г. в категорията за средни и големи компании. Компанията е носител на престижното отличие за четвърти път, като е била сред отличените работодатели през 2006, 2008 и 2012 г. SAP Labs България е един от пионерите и лидерите в прилагането на Lean философия и гъвкави (agile) методологии при създаването на софтуер в България.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване