09/08/15 21:44
(http://www.klassa.bg/)

„Адидас” дава 1 млрд. евро на бундестима

 Германският футболен съюз е на път да уреди най-грандиозната сделка не само в своята история, но изобщо за международния футбол. Според вестник “Билд” спортният концерн “Адидас” е готов да предложи невижданите за националните отбори 1 милиард евро, ако подпише 10-годишен договор с бундестима. Двете страни са партньори още от 1976 година.
В момента двете страни се намират в контракт, който изтича през 2018 година, а голям интерес към сътрудничество със световния шампион има от американския концерн за спортни стоки “Найк”.
Това е причината германската компания “Адидас” да предложи условия, подобни на тези,
с които беше изкушен „Манчестър Юнайтед”
Както е известно, “червените дяволи” ще получават по близо 94 милиона евро на сезон в продължение на 10 години.
Извънземният договор на „Юнайтед” с “Адидас” успя да накара „Байерн” (Мюнхен) да си изиска много повече пари от концерна, който е не само спонсор, но и акционер в най-успешния германски клуб.
Междувременно световният шампион не сгреши и срещу Шотландия и вече е на крачка от очаквано класиране на Евро 2016 след победа като гост с 3:2. Два гола на Томас Мюлер (18, 34) и едно попадение на Илкай Гюндоган осигуриха трите точки. Германците обаче показаха колебание в защита и допуснаха два гола - автогол на Матс Хумелс (28) и точен удар на МакАртър (43). Два кръга преди края на квалификациите Бундестимът се нуждае от една победа за класиране.
Селекционерът на Германия Йоахим Льов похвали своите момчета: “Томас има шесто чувство пред вратата на противника. Той винаги мисли за това как да вкара. Това е нещо, на което не можеш да се научиш”, каза Йоги. “Той винаги е там, където един нападател трябва да бъде. Има
много силен нюх за свободните пространства
 за ситуацията и мястото, на което трябва да се намира. Разбира се, че очаквам да се класираме за европейското първенство при следващата ни възможност. Много съм доволен от победата снощи, показахме микс от динамика и търпение. Доминирахме и не им оставихме възможности”, заяви Мюлер.
“Беше ни трудно, но истината е, че бяхме по-добрият отбор. Очаквахме от тях да се хвърлят с всички сили, защото навярно това беше тяхната последна възможност за класиране”, допълни Льов.
В мач от същата група D Полша размаза с 8:1 аутсайдера в групата си Гибралтар и по този начин си изкара яда, натрупан в поражението срещу Германия (1:3) през уикенда. Момчетата на треньора Адам Навалка не си позволиха почти никакво отпускане и с по четири гола в двете полувремена си оправиха головата разлика, която може също да има значение в борбата за първите две места. Три минути преди края на редовните 90 Джейк Гослинг отбеляза почетното попадение за Гибралтар, което е едва второ за неговия тим в квалификационната група.
Голмайсторът на квалификациите до този момент Роберт Левандовски се разписа на два пъти (18,29), а също по два гола на сметката си добавиха Камил Гросицки (8, 15) и Аркадиуш Милик (56, 72). Якуб Блашчиковски бе точен от дузпа в 59-ата минута, а Бартош Капустка завърши головата фиеста на домакините в 74-ата минута преди Гослинг да вкара почетния гол за Гибралтар в 87-ата. Успехът задържа Полша на второто място в класирането със 17 точки, с две повече от Ейре, който продължи победния си ход с успех над Грузия и се утвърди на третото място, а до края на квалификациите може да предяви претенции и за второто място, което към момента заемат поляците.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване