09/08/15 21:46
(http://www.klassa.bg/)

Без Гришо срещу Унгария за „Дейвис”

 Първата ни ракета Григор Димитров не беше заявен в състава на България за решаващия плейоф срещу Унгария за влизане в група I на зона Европа/Африка на купа “Дейвис”. Тимът ни е домакин на срещата от 18 до 20 септември на червените кортове на БНТЦ в София. До вчера Димитров не е отговорил положително на поканата на капитана Тодор Енев и затова не е включен в състава. Ако реши да играе, 24-годишният хасковлия може да бъде заявен допълнително най-късно до 17 септември - час преди тегленето на жребия.

 

Засега Енев ще разчита на Димитър Кузманов, Димитър Кутровски, Александър Лазов и новият държавен шампион Тихомир Грозданов.

 

Както е ясно, Гришо отпадна във втория кръг на US Open, а вчера там 5-кратният шампион Роже Федерер (Швейц) се класира за четвъртфиналите за 11-и път в последните 12 сезона. Той победи Джон Иснър (САЩ) със 7:6(0), 7:6(6), 7:5 и ще срещне Ришар Гаске (Фр), който елиминира Томаш Бердих (Чех) с 2:6, 6:3, 6:4, 6:1. От надпреварата отпадна Анди Мъри (Вбр) след поражение от Кевин Андерсън (РЮА) с 6:7(5), 3:6, 7:6(2), 6:7(0). Следващият съперник на Андерсън ще е Стан Вавринка (Швейц), победил Доналд Йънг с 6:4, 1:6, 6:3, 6:4.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване