09/08/15 09:36
(http://www.cross-bg.net/)

Журналист: Усложняващата се бежанската криза се дължи на ескалацията на етническите и религиозни конфликти в арабските страни

София /КРОСС/ Каналджийството представлява престъпление срещу държавата - помогнато е на група лица да преминат незаконно нейните граници. Трафикът на хора, обаче, е доста по-сериозно, по-сложно престъпление и е срещу личността. Това каза пред Камелия Димитрова, секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора. То има повече компоненти - набиране и въвличане, транспортиране през граница, след това държане в принуда и експлоатация на лица, уточни тя."Икономическата изгода и изключително ниското уважение към законите и правилата, характерно за част от българската популация", са сред мотивите, които могат да накарат обикновен човек да стане каналджия, предположи антропологът Харалан Александров и добави, че със сигурност причините са много и най-различни.Според журналиста Мохамед Халаф усложняващата се бежанската криза се дължи на ескалацията на етническите и религиозни конфликти в арабските страни. През следващите месеци няма изгледи те да бъдат разрешени, напротив - те ще се разраснат и ще обхванат нови арабски държави, прогнозира журналистът.
Публикувана на 09/08/15 09:36 http://www.cross.bg/litza-dulzhi-prestuplenie-1480051.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване