09/08/15 21:38
(http://www.klassa.bg/)

Инженерното строителство отново с ръст

 Годишният ръст на продукцията от гражданското и инженерно строителство през юли отбелязва годишен ръст от 9,3%, показват данните на Националния статистически институт (НСИ). Гражданското и инженерно строителство продължава да не успява да изтласка общата строителна продукция заради по-ниския му дял от строителството като цяло - между 40 и 45%.

 

За месеца сградното строителство се понижава с 1,5%, а гражданското и инженерно се увеличава с 0,9%. Общата строителна продукция записва намаление от 0,3% през юли на годишна база.

 

Продукцията от сградното строителство през юли на годишна база се понижава с 8,6%, заради което общата строителна продукция отбелязва спад от 0,2% въпреки разгара на строителния сезон. От началото на годината пониженията при сградното строителство са средно малко над 10 на сто. Така този сегмент от отрасъла продължава да оказва натиск върху общата строителна продукция.

 

В останалите браншове има забавяне на спадовете с плавни темпове.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване