09/08/15 23:30
(http://pik.bg)

Министерството на туризма вече работи за летния сезон на 2016 година

Министерството на туризма вече работи за летния сезон на 2016 година

Министерството на туризма вече работи за летния сезон на 2016 година и предприема необходимите стъпки за реклама чрез големите туроператори, за да не се повтарят негативните тенденции от настоящия летен сезон. Това каза пред Фокус министърът на туризма Николина Ангелкова. По думите й България има огромен потенциал за развитие на различни видове туризъм като винен, поклоннически и не на последно място спа туризъм.

„България има повече от 600 минерални извора и сега с наредбата, която предстои да приемем, с която регулираме и сертифицираме балнео и спа хотелите, смятам, че ще създадем едно по-добра законова предпоставка да развиваме този вид туризъм“, обясни Ангелкова. По думите й голф-туризмът също би помогнал за разширяването на сезона и ще превърне България в целогодишна туристическа дестинация.

Министър Ангелкова допълни, че за развитието на туризма са необходими общи действия, както от страна на държавата, така и на общините и туристическия бранш. Част от тези усилия е и представеният днес онлайн регистъра на туристическите атракции в България, който включва 3 330 туристически обекта, допълни министърът. Информацията за туристическите обекти е предоставена изцяло от общините и дава ясна представа какви са техните приоритети по отношение на туристическите атракции, каза министър Ангелкова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване